Kurumsal SEO Faaliyetleri
Rakipleriniz arasında potansiyel müşterilerinize en yakın noktada olmanın, verdiğiniz hizmet ya da sattığınız ürünleri internette aratan kullanıcılara doğrudan ulaşmanın, kısacası dijital dünyada ön sıralarda olmanın yolu SEO'dan geçer.
SEO Nedir?
SEO(Search Engine Optimization) yani Arama Motoru Optimizasyonu en basit tanımıyla arama motorlarında aranan çeşitli anahtar kelimelere karşılık ilk sıralarda olmayı hedefleyen çalışmalar bütünüdür. SEO, arama motoru bağımlı olması sebebiyle, evrensel bir kavram değildir. Örneğin "elma" kelimesini Google'da ve Yahoo'da arattığınızda farklı arama sonuçlarıyla karşılaşırsınız. Dolayısıyla her arama motoru için yapılan SEO çalışması farklıdır.
Peki her arama motoru için ayrı SEO çalışması mı yapacağız? Hayır. Yalnızca Google SEO çalışacağız. Google, dünyada %89 gibi ezici bir oranla en çok kullanılan arama motorudur. Ülkemizde ise bu oran %99'a çıkmaktadır.
SEO, dijital pazarlama alanında, üzerinde en çok konuşulan ve manipüle edilmeye en müsait alanlardandır. Bir çok site sahibi, SEO çalışması yaptırayım derken spam cezası, anahtar kelime bazlı filtre ve kara liste gibi yaptırımlarla karşılaşabilmektedir. SEO konusunda bu kadar belirsizlik olmasının en büyük sebeplerinden biri de Google'ın algoritmasını sürekli güncellemesi ve bu güncellemelerde "hileli seo" adını verdiğimiz işlemleri yapan siteleri hedef almasıdır.
Google SEO Hakkında Ne Diyor?
- Sitenizin öğe ve etiketlerini özgün ve kurallara uygun biçimde yapılandırın.
- Site içi bağlantılarınızı kolay kullanılabilir hale getirin.
- Kaliteli, özgün ve insanlığa faydalı içerik üretin.
- 'sitemap.xml' ve 'robots.txt' gibi arama motoru bilgilendirme dosyalarınızı sitenizin yapısına uygun bir şekilde oluşturun.
- Sitenizi mobil uyumlu hale getirin ve bunu Google'a bildirin.
Kaynak: Google
SEO Nasıl Yapılır? Sıralamanız Nasıl Yükselir?
Google'ın sıralama belirleyen algoritmasının (SERP) bilinen 250'den fazla kriteri vardır. Bu kriterler sayfa içi ve sayfa dışı olmak üzere ikiye ayrılır.
Sayfa İçi SEO Nedir?
Sunucu ayarlarından ve cevap hızından başlayıp, site içeriğinizin kalitesi ve özgünlüğüne kadar uzanan etkenler bütünüdür. Site içi öğe ve etiketleriniz arama motorları tarafından kolayca gezilebilir ve anlaşılabilir olmalıdır. Metin içeriğinizin özgünlüğü olmazsa olmaz bir SEO gereksinimidir. Görsel içeriğinizin zenginliği ve özgünlüğü de sıralamanıza etki etmekle beraber, görsel aramalarda üst sıralara çıkmanıza yardımcı olacaktır. Google'ın 2013 yılında yaptığı bir güncelleme ile sitenizdeki mobil uyumu; yalnızca mobil cihazlarda yapılan arama sonuçlarına değil, kişisel bilgisayarlardan yapılan aramalara da etki eder hale gelmiştir. SEO'ya olan katkısının yanı sıra, mobil uyumunun esas işlevi kullanıcı deneyimini artırmaktır.
Sayfa Dışı SEO Nedir?
İnternette görebileceğiniz hemen her site, başka sitelere bağlantılar içerir. Google'ın gözünde bir sitenin başka bir siteye bağlantı vermesi, o siteyi refere etmesi anlamına gelmektedir. Bu sebeple; kalitesi yüksek sitelerden bağlantı almış sitelerin de kalitesi yükselir. Bağlantı alma konusu (backlink) başlı başına bir disiplin olup sosyal imleme, video imleme, profil bağlantısı, blog yorumu bağlantısı, haber bağlantısı, makale bağlantısı, basın bülteni bağlantısı gibi alt alanlara sahiptir. Backlink çalışmasının kontrolsüz ve programsız yapılması Google nezdinde çok çeşitli yaptırımlara ve siteniz için istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.
Unutulmamalıdır ki SEO, marka imaj ve online itibar yönetiminden ayrı düşünülemez. Sitenizin üst sıralara gelme evresi ile organik tıklanma sayıları tutarlı olmalıdır ki yapılan çalışmalar size somut kazanç olarak geri dönebilsin.
SEO Kime Yaptırılmalıdır?
SEO, çok çeşitli faaliyetleri içerir. Son kullanıcı ve müşteri olarak bu faaliyetler hakkında bilgi edinmek en doğal hakkınızdır. Tavsiyemiz; ne kadar zamanda ne kadar yükselme olacağını taahhüt eden, sürekli dinamik raporlarla sektörel arama hacimlerini ve anahtar kelime bazlı sıralamalarınızı tarafınıza raporlayan, her zaman ulaşıp destek ve danışma alabileceğiniz kurumsal bir dijital pazarlama ajansını seçmeniz yönündedir.
Neden Bizimle Çalışmalısınız?
Öncelikle sektörel potansiyel anahtar kelimeleriniz belirlenir, bu anahtar kelimelere dair bölgesel ve ulusal arama hacimleri tarafınıza raporlanır. Hedef anahtar kelimeler belirlendikten sonra, site içi optimizasyona geçilir. Sonra özgün, kullanıcı odaklı içerik üretilerek çeşitli sosyal medya mecraları ve envanterimizde bulunan sektörünüze uygun Google nezdinde otorite sahibi portallardan paylaşım yapılır. Bunların dışında bir çok imleme ve altyapı faaliyeti süregelir.
Müşterilerimize sunulan aylık olağan raporlar:
- Anahtar Kelime Bazlı Sıralama Gelişim Raporu
- Sektörel Arama Hacimleri Raporu
- 5 Rakip Analizi Raporu
- Tıklanma Sayıları ve Demografi Raporu